Czasem nie wiemy już jak to wszystko ogarnąć... pomysłów, energii i chęci do działania ani dzieciom, ani wychowacom nie brakuje. A nam pozostaje tylko zachwycać się i dzielić z wami dobrymi wieściami. To więc robimy.

W ostatnich tygodniach grupa ze świetlicy "Promyk" rozpoczęła zajęcia warsztatowe w fundacji. Dzieci korzystają z pracowni ceramiki oraz witrażu - zajęcia okazały się interesujące. Podpoeczni są też stałymi bywalcami basenu świętochłowickiego w SP1. Tak spędzany czas, zawsze należy do przyjemnych.

Nie mogło zabraknąć integracji z grupą z Centrum. Wspólne "OSTATKI" przy słodkościach były miłym akcentem.

Z kolei 12 marca w progi fundacji zagościli rodzice oraz rodzeństwo Świetlików. A to z racji "Dnia Otwartego" organizowanego w placówce. Tym razem pani Ewa z podopiecznymi zaserwowali (dosłownie) mnóstwo pyszności - były bowiem warsztaty kulinarne.  Czas upłynął bardzo sympatycznie i smacznie. A my obserwując to wszystko pękamy z dumy, że obie świetlice dają dzieciom tyle radości i pozytywnie wspierają ich rozwój!