Kim jesteśmy

Fundacja Rodzin Polskich im św. Jana Pawła II powstała w 2012 roku aby pomagać rodzinom, dzieciom i osobom starszym. Jesteśmy dla wszystkich, którzy zmagają się z przeróżnymi problemami, aby działać przeciw ich wykluczeniu społecznemu.
Imię nadano jej po naszym Papieżu rodaku, dla którego była ważna rodzina i Polska. Obejmujemy opieką i wspomagamy pomocą polskie rodziny w kraju i poza jego granicami. W naszej codziennej pracy wykorzystujemy narzędzia, które przynoszą wspaniałe efekty. Mediacje, warsztaty, działania motywujące do zmiany, wyjazdy edukacyjne oraz inne formy doskonalenia sztuki dialogu z drugim człowiekiem i radzenia sobie w trudnych sytuacjach.
Jesteśmy organizacją pozarządową – organizacją pożytku publicznego (OPP), dlatego możesz wspomóc nasze działania co roku przy rozliczeniu podatkowym. Wystarczy, że podarujesz nam swój 1% podatku. Dzięki takim ludziom jak Ty możemy nieść lepsze jutro dla tych, którzy nie mają na nie nadziei. Nasz numer KRS: 0000 386878.

Dajemy nadzieję i szansę na lepsze jutro. Nie pomagamy doraźnie, ale w ramach stworzonych przez nas projektów, które służą rozwojowi, motywują i mobilizują podopiecznych do zmiany sytuacji życiowej.

Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.
— św. Jan Paweł II

Zobacz nasze projekty