Dar serca, pomoc od serca ⋆ Pomóż seniorom odnaleźć nadzieję

Brakuje 117 775.00 zł

Wesprzyj akcję
DAR SERCA

Dar Serca - starość może być piękna dzięki Twojej pomocy!
Mamy czas do 30 czerwca 2022 r.,
żeby zebrać 160 000 zł.

Pomóż teraz >>

Twój Dar Serca

?

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu przekazania płatności do systemu. Administratorem danych jest Fundacja Rodzin Polskich im. św. Jan Pawła II z siedzibą przy ul. T. Kubiny 5, 41-600 Świętochłowice. Masz prawo do wglądu do treści danych oraz żądania ich poprawienia lub usunięcia.

?

Zaznaczenie tego pola pozwoli nam informować Cię, co dobrego zrobiliśmy dla naszych podopiecznych, dzięki Twojemu wsparciu. Możesz zrezygnować w każdej chwili.

* pola wymagane

Wesprzyj akcję Dar Serca

Fundacja Rodzin Polskich im św. Jana Pawła II powstała w 2011 roku, aby pomagać rodzinom zagrożonym rozpadem, w trudnej sytuacji życiowej. To ciągła pomoc dla najmłodszych, którzy z jakichś względów nie doświadczają odpowiedniej opieki i miłości. 11 lat działalności to wielkie doświadczenie w pracy z drugim człowiekiem oraz mniejszych i większych sukcesów. Jednak przede wszystkim to ogrom historii: ciężkich, bolesnych, często trudnych do uwierzenia, z którymi muszą zmagać się nasi podopieczni.
Dar Serca to akcja dzięki której, niepełnosprawni i niesamodzielni seniorzy będą mogli przeżywać cudownie jesień swojego życia.

Cel zbiórki:

Pozyskanie środków na opiekę nad seniorami oraz warsztaty twórcze.

160 000 zł

To kwota, którą musimy zebrać do 30 czerwca 2022, aby móc nadal realizować nasze działania.

Mamy bardzo mało czasu! Każde 30, 60, 150 zł ma znaczenie.

Dar Serca - jesień życia może być piękna dzięki Twojej pomocy!

Fundacja ma być właśnie takim miejscem w którym dziesiątki oczu pełnych łez, na nowo zapłonie radością i dumą z tego, jak wiele znaczy ich obecność dla drugiego człowieka.

Można pomyśleć, że jesteśmy kolejną organizacją wspierającą osoby starsze w trudnej sytuacji życiowej i zdrowotnej – przecież nie brakuje źródeł opieki pielęgnacyjnej czy pomocy w codziennych obowiązkach. Racja. Tyle, że choć każda z nich niezwykle cenna nadal pozostawia seniorów w ich domach. Naszym celem jest otworzyć przed nimi drzwi i wesprzeć, by mogli wyjść do drugiego człowieka i zaczerpnąć życiowej energii.

Dlaczego właśnie my?

JAK TO ZROBIĆ

Dając im możliwości! Fundacja jest miejscem w którym naprawdę wiele się dzieje. Zajęcia świetlicowe dla dzieci, spotkania dla seniorów, warsztaty i działania artystyczne. Dlaczego nie włączyć w to właśnie tych, którzy od lat marzą o żywej relacji z drugim człowiekiem?

Dlatego planujemy takie działania, które obejmą logistycznie cały proces aktywizacji – od transportu, po zaangażowanie w działania z drugim człowiekiem. Potencjał jaki ma w sobie każda z osób jest kopalnią diamentów! Dlaczego zostawiać je zamknięte w domach? To nasze ogromne marzenie, by w tych trudnych doświadczeniach dostarczyć im nadziei. Nadziei, która potrafi uleczyć te najgłębsze rany.

Naszymi działaniami chcemy:

ROZPALIĆ, czyli wlać w ich serca na nowo wiarę w to, że są wartościowi i potrzebni oraz nadzieję, że nadal mogą podzielić się sobą z innymi

USKRZYDLIĆ, zapewniając realne narzędzia ku temu, by ich wyjście z domu było możliwe – bez względu na stopień niepełnosprawności, czy miejsce zamieszkania

UMOCNIĆ, stawiając ich potencjał w centrum po przez wykorzystanie wiedzy i zdolności w działaniach z drugim człowiekiem – wykładach, warsztatach, spotkaniach organizowanych w fundacji.

Nie ma piękniejszej formy terapii.

PODOPIECZNI DARU SERCA

1% PODATKU