Podaruj 1% podatku

Możesz nam podarować swój 1 procent podatku. Wystarczy, że przy rozliczeniu rocznym podasz nasz numer KRS: 0000 386878
Dziękujemy!

Darmowy Program PIT dostarcza Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP.

Naszym pragnieniem jest zapewnienie konkretnej pomocy rodzinom, dzieciom i osobom starszym, którzy są w potrzebie. Robimy wszystko co w naszej mocy, aby dać naszym podopiecznym wszystko to, czego na dany moment najbardziej potrzebują. Nie ma w nas zgody na nieszczęście i smutek dzieci. Rodzice, choć często bardzo chcą, to nie zawsze są w stanie zaspokoić ich podstawowych potrzeb.

Pomoc, którą zapewnia Fundacja nie polega na wyręczaniu rodziców czy opiekunów – nie pomagamy doraźnie, ale mamy konkretny plan na rozwój, pomoc w edukacji i zdobywaniu wiedzy. Mamy plan również na to, aby dzieci mogły wyjechać na wakacje, brać udział w wydarzeniach kulturalnych czy warsztatach. Aby to wszystko mogło działać potrzebne są środki finansowe – im więcej środków, tym więcej możliwości zapewnienia pomocy potrzebującym.

Posiadane zasoby finansowe nie pozwalają nam całkowicie wykorzystać naszych możliwości, dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o przekazanie swojego 1% podatku i podarowanie go Fundacji Rodzin Polskich im. św. Jana Pawła II. Zachęcamy również do przekazania naszego apelu rodzinie i przyjaciołom. Każdy jeden procent ma ogromne znaczenie, bo tym sposobem można pomagać Fundacji co roku przy okazji rozliczenia podatkowego, za co z serca już dziękujemy!