Nasza oferta

Kierując się własnym doświadczeniem, możliwościami jakie dają nam pracownie oraz opiniami naszych warsztatowiczów, postanowiliśmy rozpocząć współpracę z placówkami szkolnymi i przedszkolnymi. Obejmuje ona zarówno pojedyncze zajęcia, jak i cykle spotkań warsztatowych opatrzonych odpowiednią opieką instruktora i zapleczem technicznym. Co ważne, jednocześnie w naszej siedzibie może odbywać się kilka warsztatów jednocześnie - dzięki temu liczniejsza grupa uczestników, może zostać podzielona pomiędzy pracownie. Oczywiście nie ma kłopotu z całościowym uczestniczeniem klasy czy grupy przedszkolnej w tym samym warsztacie. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od zamysłu opiekuna! Co ważne, wychodząc na przeciw potrzebom i możliwościom poszczególnych placówek, prowadzimy również warsztaty mobilne. Szczególnie sprawdzają się w przedszkolach oddalonych od naszej siedziby, gdzie maluszki pod okiem wychowawców, w znanym im środowisku, mogą zapoznać się z nowymi technikami pracy.

Do tej pory udało nam się przeprowadzić już kilkadziesiąt spotkań warsztatowych, zarówno stacjonarnie jak i poza pracowniami, począwszy od grup przedszkolnych, przez szkołę podstawową aż po klasy licealne. Każde spotkanie dostosowane jest do możliwości i poziomu uczestników. Istnieje możliwość wykorzystania półproduktów lub przeprowadzenie zajęć w czasie których uczestnicy samodzielnie, od początku do końca wykonują niepowtarzalne prace rękodzielnicze.

Proponujemy zajęcia w pracowniach: witrażu, szkła artystycznego, ceramiki oraz rękodzieła. Z pewnością takie spotkanie jest ciekawą i twórczą alternatywą dla zajęć plastyki czy techniki, a wykonane rękodzieło może stać się wyjątkowym prezentem na Dzień Matki czy Babci i Dziadka. Jednocześnie daje możliwość poznania dzieciom nowych, niecodziennych form i spróbowania swoich sił w nietypowych zajęciach, jak szlifowanie szkła czy szkliwienie ceramiki.

Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z ofertą warsztatową na rok szkolny 2018/2019.

Istnieje także możliwość kontaktu bezpośrednio w siedzibie fundacji lub telefonicznie - chętnie odpowiemy na Państwa pytania.

OFERTA DLA SZKÓŁ I PRZEDSZKOLI - cennik