To program którym chcemy objąć małżeństwa, rodziny, osoby samotne i wszystkich tych, którzy poszukują rozwiązań swoich problemów.

Pragniemy poprzez wyciągnięcie ręki do wszystkich tych osób pokazać im, że istnieją ludzie i instytucje wspierające w trudnościach życiowych na różnych płaszczyznach. Dzięki bazie fachowego poradnictwa rodzinnego i nie tylko, jesteśmy w stanie skierować potrzebujących do odpowiednich źródeł pomocy.

Pomoc, którą oferujemy obejmuje zarówno porady psychologiczne, specjalistów od osób uzależnionych i współuzależnionych, a także poradnictwa obywatelskiego i rodzinnego. Więcej informacji tutaj.

Mając na uwadze duchowy wymiar pomocy, zachęcamy do włączenia się w dzieło Krucjaty Modlitewnej o Świętość  Rodzin oraz Krucjaty w intensji małżeństw zagrożonych. Są to dwie inicjatywy, które zrodziły się wśród członków fundacji, w odpowiedzi na spotykany wymiar trudności w małżeństwach i rodzinach. Więcej o krucjatach tutaj.

W ramach programu staramy się podejmować projekty. Jednym z nich realizowanym w roku 2015 jest projekt "Rodzina w lesie", odbywającym się w naszej filii w Rudzie Śląskiej. Ma on zachęcać rodziców do korzystania z profesjonalnych porad dotyczących budowania relacji, pod okiem sprawdzonego psychologa.

Zachęcamy do kontaktu z Fundacją. Jesteśmy otwarci i gotowi do pomocy właśnie Tobie!